8 ting du kan gjøre for å motvirke rynker

Enten du er 35 og bare begynner å se de første tegnene på aldring, eller 55 med hud som ikke akkurat holder fødselsdatoen din hemmelig, vil du nok dele det samme målet: å bli kvitt rynker. Rynkene kan bli både dype og godt synlige når man kommer seg litt opp i årene, og man drømmer seg ofte tilbake til ungdomstiden da man hadde silkeglatt hud.

Mange kvinner og menn tror at aldrende hud er uunngåelig, men med den informasjonen og teknologien vi har i dag, kan du virkelig se så ung ut som du føler deg. Det er ikke slik at man bare skal kapitulere og akseptere at man får styggere hud – det finnes faktisk ganske mange metoder for å hindre aldring.

Noen av disse tipsene krever at du både legger litt penger i det og besøker eksperter/hudleger mens andre kan man enkelt gjøre på egenhånd hjemme.

1. Ikke opphold deg alt for mye i solen.

Det er nærmest hundrevis av gode studier som dokumenterer at soling har en klar og tydelig årsakssammenheng

Pass på huden din!

med slapp og aldrende hud. Blant annet ble det gjort en undersøkelse på identiske tvillinger der den ene søskenen hadde betydelig mindre soleksponering gjennom en treårsperiode. Resultatet var slående: solstråler har en klar påvirkning på hvordan huden aldres.

2. Bruk solkrem!

American Academy of Dermatology la ut en studie som viste at solkrem både forhindrer hudkreft og forhindrer rynker. Bruk det selv når du soler deg her hjemme i Norge.

3. Ikke røyk.

Noen av undersøkelsene er fortsatt kontroversielle, men flere og flere studier bekrefter at sigarettrøyk aldrer huden – for det meste ved å slippe til et enzym som bryter ned kollagen og elastin – som for øvrig er to viktige komponenter i huden. Kutt ut sigarettene.

4. Få tilstrekkelig søvn.

Når du ikke får nok søvn, produserer kroppen overflødig kortisol, et hormon som bryter ned hudceller. Får man derimot nok søvn vil kroppen produsere mer HGH (humant veksthormon) som hjelper huden med å holde seg tjukk, mer elastisk og vil derfor ha en mindre sannsynlighet for å bli rynkete.

5. Spis mer fisk – spesielt laks.

Ikke bare er laks en stor kilde til protein – en av byggeblokkene til sunn og frisk hud – det er også en fantastisk kilde til en essensiell fettsyre kjent som omega-3. Dette er også en fettsyre som hjelper mot aldring av huden.

6. Bytt ut kaffen med kakao.

En studie publisert i Journal of Nutrition for noen år siden fant forskerne ut at kakao inneholdt høyere nivåer av flavanoler (epicatchin og katechin) som begge er gode til å beskytte huden mot solskader og dermed også bedrer hudens aldringsevne. Huden vil også se jevnere ut.

7. Spis mer frukt og grønnsaker.

Nøkkelen, sier Kraus, er deres antioxidantforbindelser. Disse stoffene bekjemper skader forårsaket av frie radikaler (ustabile molekyler som kan skade celler), noe som igjen hjelper huden å se yngre og mer strålende ut, og beskytter mot noen effekter av fotografering.

8. Botox.

Alle kjenner botox. Du kan si mye om denne formen for rynkebehandling, men det er i hvert fall ingen grunn til å tvile på at det fungerer. Du kan trygt bruke Googles bildesøkfunksjon hvis du tviler på effekten. Der ligger det nemlig nok av beviser som peker i den retningen.

Stikkord: ,

Related Posts

by

En jente i sin beste alder som har jobbet med kosmetikk og sminke i mer enn ti år. Har førstehåndskunnskap om merker som L`oreal, Dior og Dolce & Gabbana. Er alltid meget responsiv i kommentarfelt hvis du lurer på noe!

Previous Post Next Post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares