Hvordan se bra ut på bilder: pass og førerkort

Er det bare meg eller er alle førerkort-bilder ikke så …flatterende? Du har kanskje spurt en venn eller venninne om å ta en kikk på førerkortet eller bankkortet hvor de har sagt: ”Åh, ja, okay da. Men bildet er dritstygt!”.

VI kjenner oss vel alle igjen. Og det er kjipt å måtte ta til takke med et stygt bilde på et ID-bevis som man skal benytte i mange år. Jeg snakket med en fotograf-venninne av meg om hvordan man egentlig kan sikre seg at pass- og førerkortbilder faktisk blir seende helt OK ut – og hun hadde noen solide tips å gi meg.

Finn riktig lys


Lysstoffrør kan kaste rare skygger i ansiktet, så sørg for å bruke concealer under øynene. Brukt også et matt solpudder og et godt pulver for å eliminere glansen som noen ganger ødelegger slike bilder.

Men det er heller ikke lurt å være oversminket på et slikt bilde. Bruk klassisk sminke uten å overdrive det.

Perfeksjoner vinkelen

Spør fotografen om å heve kameraet litt og peke nedover mot ansiktet ditt. Den vinkelen vil gi et mye bedre bilde.

Hvis du tar bilde i en fotoboks vil det være lurt å senke krakken så mye som mulig gitt at hele ansiktet ditt naturligvis fortsatt vises. ”Kjenn dine vinkler og vit hvilken side av ansiktet som ser best ut på bilder”, sier hun. Du kan også ta et par bilder hjemme for å finne ut av dette.

Ta bildet hjemme

Hvis du ønsker full kontroll, så kan du ta bildet hjemme med telefonen. Jeg vet at det stilles krav til passbilder, men dette går kun på hvordan bildet er tatt (fullt ansikt, ikke hodeplagg, nøytral bakgrunn) og hva slags papir bildet er printet ut på.

Det er faktisk ingenting som hindrer deg i å ta bildet hjemme dersom du oppfyller disse enkle kravene. Har du en velfungerende printer og en god mobiltelefon eller et kamera, så er du allerede langt på vei.

Related Posts

by

En jente i sin beste alder som har jobbet med kosmetikk og sminke i mer enn ti år. Har førstehåndskunnskap om merker som L`oreal, Dior og Dolce & Gabbana. Er alltid meget responsiv i kommentarfelt hvis du lurer på noe!

Previous Post Next Post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares