Koreansk sminke: har vi noe å lære av koreanske sminketeknikker?

Det finnes knapt en sminkør i Norge som ikke har kastet seg på den store ”Korea-trenden”. Og alltid når det dukker opp slike trender innenfor kosmetikk og skjønnhet blir man nødt til å stille seg spørsmålet: ”Er det bare en trend eller er det faktisk noe verdi i dette?”.

Koreansk sminke har kommet for å bli, men det kan allikevel være greit å ta en titt på hva det er og hvor denne populariteten har kommet fra.

Introduksjon

Korea regnes blant et av de landene som har den mest fascinerende formen for kosmetisk kultur. Koreanske jenter er kjent for å ta ekstra vare på sitt utseende samt ha god kjennskap til fantastiske produkter og sminkeartikler. Takket være Internett kan du kjøpe produkter fra kjente asiatiske merker som blant annet Tony Moly – som er verdenskjent for å produsere unik kvalitetskosmetikk. Man kan trygt si at det er subtile forskjeller mellom måten koreanske kvinner sminker seg på og hvordan vi gjør i resten av verden. Koreanske jenter har alltid vært preget av å ha veldig fine ansiktstrekk og utrolig fin hud, noe som selvfølgelig preger markedet.

Vil du ha en funfact?

I vestlige land er omkring 20 % av alle kosmetiske produkter som selger relatert til det å få en finere og yngre hud (ansiktskremer, produkter mot akne, etc.). I Sør-Korea er dette tallet kun 5 %. Det har en direkte sammenheng med at koreanere har en mye finere og glattere hud enn andre folkeslag.

Hvordan sminker egentlig koreanerne seg? Har vi noe å lære?

Her får du et innblikk i hvordan koreanerne sminker seg og hvilke teknikker de benytter seg av. Det kan absolutt benyttes til inspirasjon.

Sminke til ansiktet

Koreanske kvinner har vanligvis et blekt ansikt med liten eller ingen ufullkommenhet. De anses å være mestere makeup som gir dem et sunt og saftig utseende. Disse tipsene er svært effektive for personer med fet hud.

1. Når du begynner å sminke ansiktet ditt, bør du alltid starte med å bruke en BB Cream eller annen fuktighetsgivende krem med en fargetone som resulterer i naturlig etterbehandling på huden. Med andre ord: gjør det så naturlig som mulig.

2. For kinnbenene dine bør du vurdere å bruke blandinger i myke toner som fersken eller blekrosa.

3. Påfør en illuminator på nesebroen, øyenbrynene, leppene, de øvre kinnene og midten av pannen og haken.

Du ser kanskje at koreanske kvinner ofte foretrekker å benytte seg av lys sminke? Det er ikke tilfeldig. I Norge pleier vi å foretrekke sommerbrune kropper, noe som er ansett som veldig stygt i asiatisk kultur. Brunfarge på huden blir satt i sammenheng med fattigdom og underklasse i Korea som en direkte konsekvens av at det ofte var bønder og fattigfolk som arbeider utendørs og pådro seg farge fra solen fra gammelt av. Dette har forankret seg dypt inn i kulturen og nå higer man ofte etter å være så hvit og blek som overhodet mulig.

Øyne

Øyne er sannsynligvis det viktigste elementet i koreansk sminke. Koreanske kvinner har vanligvis svært små og tynne øyenvipper, og du vil aldri se dem med en overbelastet mengde sminke på øyelokkene sine. Den gode nyheten er imidlertid at disse er enkle å få frem uavhengig av hvilke øyesminkeprodukter du har i sminkevesken din.

1. Marker et punkt på det ytre hjørnet av øyet og begynn å avgrense til høyden på det innvendige hjørnet.

2. Pass på å tegne linjen med svart eyeliner. Gjør det veldig nær øyevippene og legg på et ganske tykt lag.

3. Påfør litt illuminator og mascara.

4. Ikke glem å definere øyenbrynene med en passende nyanse.

5. Fargelinser er en annen litt fiffig detalj som ofte brukes av koreanske damer. 100 % av alle koreanere har brune/mørke øyne og slike fargede kontaktlinser vil, i tillegg til å forstørre øynene, gi dem en helt ny dimensjon i ansiktet i form av lysere øyne.

Hvordan sminke leppene

Koreanske jenter foretrekker vanligvis naturlige og glatte lepper.

1. Velg en foretrukket fuktighetsgivende leppestift og start fra midten av leppene dine.
2. Spred fargen jevnt gjennom leppene dine med fingertuppene eller en pensel.

Å følge disse to trinnene vil hjelpe deg med å skape et naturlig utseende med lys glans. Koreanske kvinner pleier i stor grad å holde ting på et veldig simpelt nivå. Simplisitet er mye av grunnen til at koreanske sminketrender har blitt så populære i Nord-Amerika og Europa de siste årene, og det virker ikke akkurat som at trenden skal avta.

Konklusjon

I Korea pleier jenter å foretrekke veldig lyse sminkefarger som passer perfekt til sine fine ansikter og som gir dem en veldig uskyldig ”touch”. Men det er først og fremst de simple løsningene som gjør at koreansk sminke har tatt så utrolig av. Man får rett og slett en fin sminkebase ved å kun bruke halvparten eller mindre av både sminkemengde og tid. Høres det ikke ganske deilig ut?

Stikkord: ,

Related Posts

by

En jente i sin beste alder som har jobbet med kosmetikk og sminke i mer enn ti år. Har førstehåndskunnskap om merker som L`oreal, Dior og Dolce & Gabbana. Er alltid meget responsiv i kommentarfelt hvis du lurer på noe!

Previous Post Next Post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares