Solbriller fra SmartBuyGlasses – erfaringer

Jeg er konstant på utkikk etter nye gode nettbutikker å handle fra, og i den anledning kom jeg over noe som heter SmartBuyGlasses. Et kjapt Google-søk viste meg at butikken er svært populær i utlandet (UK, US, Spania,Frankrike og resten av Skandinavia), men heller ganske ukjent her hjemme i Norge.

Informasjon om SmartBuyGlasses

Først starter vi med et kort avsnitt om hvilken nettbutikk det er snakk om. De fleste nordmenn har kanskje ikke så mye erfaring med SmartBuyGlasses, noe som gjør at jeg tror det kan være en god idé å få fakta på plass:

Link: SmartBuyGlasses.no
Stiftet: 2006
Hovedkontor: Torino, Italia.

Hva er SmartBuyGlasses?

Nettbutikken selger ikke bare solbriller, men også vanlige briller og kontaktlinser. Allikevel; det jeg var ute etter var noe nye og fine designsolbriller til en forholdsvis lav pris. Og jeg kan egentlig bare komme med konklusjonen først som sist. Det finnes ikke noen nettbutikker på det norske markedet som har lavere priser enn SmartBuyGlasses på solbriller i høy kvalitet. Man kan alltid kjøpe noen billige solbriller få ymse nettbutikker som baserer seg på lavkvalitetsvarer fra Kina, men jeg hadde virkelig bestemt meg for å investere rundt 1000 kroner i noen gode solbriller.

Da finner man ikke bedre nettbutikk enn SmartBuyGlasses.

Min erfaring

Etter å ha funnet frem til de Ray Ban-brillene jeg ønsket meg, tok jeg det steget å sjekke andres erfaringer. Primært fant jeg frem til anmeldelser skrevet på engelsk, dansk og svensk (da det er disse landene SmartBuyGlasses opererer primært i), men jeg kunne se at anmeldelsene nesten var utelukkende positive. Prisene på nettsiden var oppført korrekt, folk hadde fått varene sine og veldig mange hadde benyttet seg av anledningen ved å bestille noen nye solbriller etterpå.

Dette fikk meg til å bestille Ray Ban-brillene i den tro at jeg kom til å få dem hurtig levert. Og joda – det stemte. Kun fire dager etter bestilling fikk jeg vite at jeg kunne gå ned på nærmeste postkontor og hente de nye solbrillene mine. PERFEKT!

Ekte eller falske produkter?

Det de aller fleste folkene på Trustpilot spør om er: «Har Smartbuyglasses virkelig ekte produkter? Eller er de falske?»

Etter å ha sjekket ut dette med et par forskjellige kjente produsenter (Tom Ford, Ray-Ban og Perisol) kan jeg nå bekrefte at jeg har fått et svar på at alle produktene de selger er ekte. Prisene ligger nok mye lavere enn hva de gjør på andre norske nettbutikker, men det er også fordi de shipper produktene fra utlandet. Slikt presser prisene nedover.

Stikkord:

Related Posts

by

En jente i sin beste alder som har jobbet med kosmetikk og sminke i mer enn ti år. Har førstehåndskunnskap om merker som L`oreal, Dior og Dolce & Gabbana. Er alltid meget responsiv i kommentarfelt hvis du lurer på noe!

Previous Post Next Post

Comments

  • Amund
  • mars 18, 2017
  Svar

  Jeg anbefaler selvfølgelig alle andre til å også dele sine erfaringer rundt SmartBuyGlasses. Har fått en del henvendelser på e-mail om folk som er både misfornøyde og fornøyde, så skal prøve å få lagt dem ut her slik at folk kan lese det. Det er også viktig at folk som Googler seg frem til denne posten er med på å dele alt de skulle ha på hjertet.

  • Sykkelentusiast
  • april 5, 2017
  Svar

  Jeg har prøvd å bestille fra SmartBuyGlasses to ganger. Første gangen gikk alt helt smertefritt og jeg fikk varene kjapt, men andre gang tok det lang tid..gikk inn og hørte om de visste hvor varen befant seg, og de svarte kjapt at de ikke hadde varen på lager, men at de allerede har bestilt den.

  Tok meg 10 virkedager (2 uker) før jeg fikk brillene hjem i postkassen, men det synes jeg egentlig er helt fint.

  Ingen stor skandale. Og prisene er noen av de billigste på markedet. Jeg kjøper bare sykkelbriller, men vet at de har gode priser på briller og solbriller også.

   • Amund
   • april 5, 2017
   Svar

   Ganske likt min egen opplevelse. Ser at det er en del diskusjon rundt omkring på nettet om hvor gode SmartBuyGlasses egentlig er og hvem som får varene sine og ikke.

   Problemet med å være en «global tilbyder av briller og kontaktlinser», som de selv faktisk skriver at de er, vil jo naturligvis være at man ikke kan ha et varelager i hvert eneste land. Såvidt jeg vet har de varer to steder: Italia og Hong Kong.

 1. Svar

  Smartbuyglasses er min foretrukne kilde til gode solbriller og briller. JA, man skal vente litt på å få varen. MEN det er verdt hele ventetiden når man sparer minst 200 kroner på alle andre norske nettbutikker,,

  og nei, jeg er ikke «biased» eller jobber for smartbuyglasses. Men la oss være enige om èn ting: de fleste norske nettbutikker som selger briller og solbriller gjør det uten å selge merkevarer. da er det klart at det blir billig, når man selger noe som kom i en kontainer fra Kina for 50 kroner.

  • Johanne fra BøØ
  • april 12, 2017
  Svar

  Leste gjennom Trustpilot hvor det er to forskjellige grupper mennesker som kommenterer:

  1. De som er fornøyde med vareutvalg, service og produkt. De fikk solbrillene/brillene/kontaktlinsene sine i posten etter kun et fåtall dager og har ingenting vondt å si om SmartBuyGlasses OVERHODET.

  2. Gruppen slet med fortollet pakke (SmartBuyGlasses-ansatte gjør det riktignok veldig tydelig at alle får pengene sine tilbake hvis de «klager inn»), lang leveringstid og alt virker bare å ha gått galt.

  Vel, nå er jeg i den situasjonen hvor jeg skal ha noen nye solbriller og lurer på om det er verdt å bruke SBG eller om jeg skal prøve meg på noen av «konkurrentene» her i Norge?

   • Amund
   • april 12, 2017
   Svar

   Hei Johanne,

   tja, det oppsummerer også mitt inntrykk av nettsiden. Mange fornøyde kunder, men det er også en del som skriker om lang leveringstid og fortolling. Som du også skriver: SmartBuyGlasses vil alltid refundere pengene når nordmenn blir nødt til å betale toll. Det er bare å sende dem kvitteringen – og nordisk kundesupport har de også.

   På internett er det alltid sånn at det er de mest misfornøyde kundene som skriker høyest. Hvis du har mottatt en pakke med noen nye flotte solbriller, så er det svært liten sjanse for at du gidder å ta deg bryet med å gå inn og skrive en positiv brukeranmeldelse på et nettsted. «For alle åpent misfornøyde kunder vil det kanskje finnes 10 tause fornøyde».

  • Olav tidligere ansatt
  • april 19, 2017
  Svar

  Jeg vet med sikkerhet at de selger ekte merkevarer rett og slett fordi jeg har jobbet der. De har et kontor i Shanghai, et i Hong Kong (hvor de også har lager) og et i Torino, Italia. Prisnivået og det at de opererer med såkalt «flytende priser» (dvs at varene ikke typisk koster 699, men 684 kroner) gjør at noen tviler på at det er ekte varer.

  Men jo, det kan jeg altså bekrefte at det er.

   • Amund
   • april 20, 2017
   Svar

   Så her har vi rett og slett en tidligere ansatt. Hendig.

   Godt du deler dine erfaringer og jeg er helt enig i at man blir litt skeptisk når man ser at prissettingen er litt unormalt i forhold til det man pleier å se hos norske nettbutikker. Allikevel er ikke dette noe SmartBuyGlasses bør lastes for.

  • Lacoste
  • juni 2, 2017
  Svar

  Har bestilt solbriller hos SBG for ca 10 dager siden. Og jeg må si at jeg er skuffet allerede.
  Har verken fått tilbakemelding om at de har registrert min bestilling eller noe annet informasjon.
  Har sendt mail 3 ganger uten svar.
  Sente nå mail via paypal, så får vi se hvis de reagerer.
  Userieust…

   • Amund
   • juni 6, 2017
   Svar

   Det høres ikke helt bra ut, Lacoste. Har sett at lang leveringstid kan være en av grunnene til at folk ikke bestiller derfra – men jeg registrerer også at det er to «produkttyper» hos SmartBuyGlasses: de som er merket med et fly-ikon og de som ikke er det. Dette er visstnok for å skille produkter som har såkalt «fast shipping» og de som ikke enda er på lager.

   Du får holde meg oppdatert på hvordan det går. Har kun hørt positivt om kundesupporten, men det virker jo veldig spesielt å ikke svare over flere dager…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares