Tidlig ute med kjøpene som gir julestemning?

Hvert bidige år lastes det opp haugevis med bilder på Twitter og Facebook i slutten av oktober/starten av november. «SÅ tidlig, Rema!?», «OK, visste ikke at det var blitt desember..? Må visst hjem og sjekke kalenderen» og så videre. Dette er bare noen av kommentarene man kan finne ved siden av at enkelte butikker velger å trille frem julegodteri eller julepynt noen få uker før julestria for alvor begynner.

Hva er galt med litt tidlig julestemning?

For meg personlig spiller det egentlig ikke noen rolle hvor tidlig folk selger julevarer. At marsipanen kommer i butikken i oktober eller at dekorasjonen fyller matbutikkene har jeg rett og slett ingen problemer med. Jeg synes at det er deilig å høre snøen knitre under de store vinerskoene mens jeg er omringet av lukten av gløgg og pepperkaker- til tross for at det er en (god) stund til 24. desember. Er det jeg som er rar?

Godt mulig.

Hva får deg i julestemning?

Dette er vel et spørsmål veldig mange av nettavisene stiller seg når det nærmer seg jul. For hva er det egentlig som får oss nordmenn i julestemning?

De fleste går fra å svare «gaver og penger» til å eldes og svare «mat, hygge og familie» når man har bikket 20 år. Men det er ikke bare innenfor husets fire vegger at det kan komme julestemning. .Snø, kulde og dempede gatelys langs Norges paradegater er noe nordmenn setter veldig høyt. Men det er også en del andre ting som kan kjøpes for å friske opp stemningen i desember.

Julenissekostyme og julegenser

En amerikansk «greie» som etter hvert har tatt av i Norge er å kjøpe julegensere. I USA blir de ofte omtalt som «ugly christmas sweaters» eller «ugly christmas jumpers» og kommer ofte i svært fargerike varianter. Det er kanskje ikke denne genseren du ønsker å bruke på julebordet med jobben eller på selve julaften, men det kan være en morsom genser å bruke i førjulsperioden når bildene til det årlige julekortet skal tas.  Her kan du sjekke ut julegenser herre og enkelte varianter til barn og dame. Du må vel også innrømme at det kanskje kunne vært litt kult å løpe rundt i desember måned med en genser det står «Make it Rein» eller «Make love not LUTEFISK» på?

Et fullt nissekostyme koster nok en del penger i Norge, men kan være en grei investering hvis du ønsker å skille deg litt ut klesmessig i desember – eventuelt om du ønsker å bli leid inn som nissefar (eller nissemor?) på en juletrefest.

Så hva er det egentlig som gir deg den beste julestemningen? Diskuter i kommentarfeltet.

Related Posts

by

En jente i sin beste alder som har jobbet med kosmetikk og sminke i mer enn ti år. Har førstehåndskunnskap om merker som L`oreal, Dior og Dolce & Gabbana. Er alltid meget responsiv i kommentarfelt hvis du lurer på noe!

Previous Post Next Post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares